Au­ber­gi­ne met licht­pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten! 4 personen
5 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi eventueel met zout. Stort de ricotta uit het bakje naast de auberginehelften op de bakplaat. Bak ca. 25 min. onder het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de oreganoblaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergines uit de oven en verdeel de saus erover. Verdeel de ricotta en kappertjes over de saus. Garneer met de rest van de oreganoblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017, November 2017

Aubergine met lichtpittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne met licht­pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3
3

Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 250 g ricotta

Besprenkel met de olie en bestrooi eventueel met zout. Stort de ricotta uit het bakje naast de auberginehelften op de bakplaat.

5
5

Bak 25- 30 min. onder het midden van de oven.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse oregano

Snijd ondertussen de knoflook en de oreganoblaadjes fijn.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl chilivlokken

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en chilivlokken 1 min.

8
8
  • 390 g tomatenblokjes met basilicum en oregano

Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 el kappertjes

Neem de aubergines uit de oven en verdeel de saus erover. Verdeel de ricotta en kappertjes over de saus.

10
10
  • 2 takjes verse oregano

Garneer met de rest van de oreganoblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.