bewaar
Bill Granger's aubergine parmigiana
Bill Granger's aubergine parmigiana
bewaar

Bill Granger's aubergine parmigiana

Gegrilde aubergine met tomaat, kaas en basilicum uit de oven

25 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
227waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

tomatenblokjes

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

3

aubergines

220 g

geraspte gruyère

3 el

geraspte Parmezaanse kaas

90 g

ricotta

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Gegrilde aubergine met tomaat, kaas en basilicum uit de oven

Aan de slag

1

Doe de tomatenblokjes voor de saus in een pan en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de knoflook fijn. Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door. Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.

2

Zet de ovengrill aan. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm. Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat. Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper. Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Verhit de oven tot 200 °C.

3

Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee. Leg er van de plakjes aubergine in, verdeel daarop de helft van de gruyère en een beetje Parmezaan. Maak nog zo’n laag. Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta, basilicum en royaal Parmezaan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven. Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.

algemeenBron: Bill's Italian Basics, Bill Granger.