bewaar
Ovenschotel aubergine
Ovenschotel aubergine
bewaar

Ovenschotel aubergine

Gegrilde aubergine, tomatensaus en kaas. Drie basiselementen die samen een goddelijk geheel vormen in deze ovenschotel.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
363waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

aubergines

100 ml

traditionele olijfolie

1

ui

1 stengel

bleekselderij

125 g

winterpeen

400 g

tomatenblokjes

15 g

verse basilicum

100 g

geraspte jong belegen kaas

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30)

  • staafmixer

Gegrilde aubergine, tomatensaus en kaas. Drie basiselementen die samen een goddelijk geheel vormen in deze ovenschotel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak 10 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij en winterpeen fijn.

3

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, winterpeen en ui op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes toe. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal.

4

Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas. Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel 20 min. in de oven.