Kool

Rood, groen of wit: de koolfamilie vormt een bontgekleurd gezelschap. Leuk: de meeste zijn van oer-Hollandse bodem. Rodekool geraspt in een salade, witte kool in een wokgerecht of groene kool door een stamppot. Iedere kleur heeft z’n eigen karakter en smaak.

Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata
Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata

Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 uien
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 tl vadouvan kruidenmix
  • 300 g verse boerenkool
  • 300 g meergranenrijst
  • 700 ml water
  • 30 g amandelschaafsel
  • 150 g runderchipolata
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Maak de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, pompoen, vadouvan en eventueel zout 5 min. op laag vuur.
  2. Roer de boerenkool, rijst en eventueel zout erdoor, schenk 700 ml heet water erbij en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Bestrooi de pilav met het amandelschaafsel en serveerde worstjes erbij.