Groene kool met kikkererwten

Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

270 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.

  • variatietipIn plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.
  • combinatietipLekker met falafelballetjes en basmatirijst.

Groene kool met kikkererwten

Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel