Groene kool met kikkererwten
Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.
270 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
2 tenen
4 el
100 ml
4 el
350 g
2 tl
½
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 11 - Kook als een pro
Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.
- variatietipIn plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.
- combinatietipLekker met falafelballetjes en basmatirijst.
Groene kool met kikkererwten
Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

bijgerecht
4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.
variatietip:In plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.
combinatietip:Lekker met falafelballetjes en basmatirijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g groene kool
2 tenen knoflook
4 el arachideolie
100 ml kraanwater
4 el ketjap manis
350 g kikkererwten in blik
2 tl kerriepoeder
½ grapefruit




