bewaar
Groene kool met kikkererwten
Groene kool met kikkererwten
bewaar

Groene kool met kikkererwten

Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

groene kool

2 tenen

knoflook

4 el

arachideolie

100 ml

kraanwater

4 el

ketjap manis

350 g

kikkererwten in blik

2 tl

kerriepoeder

½

grapefruit

Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

Aan de slag

1

Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

2

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.

variatietipIn plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.

combinatietipLekker met falafelballetjes en basmatirijst.