bewaar
Gebakken kikkererwten met specerijen
Gebakken kikkererwten met specerijen
bewaar

Gebakken kikkererwten met specerijen

Kikkererwten zijn een heerlijke basis in bowls, wraps en taco's. Bak ze met Mexicaanse specerijen voor extra smaak.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2 el

tomatenpuree

1 el

Mexicaanse bonenkruiden

1 tl

rietsuiker

Kikkererwten zijn een heerlijke basis in bowls, wraps en taco's. Bak ze met Mexicaanse specerijen voor extra smaak.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.

2

Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 min. Blijf omscheppen. Voeg de kikkererwten, bonenkruiden en rietsuiker toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak onder regelmatig omscheppen in ca. 8 min. goudbruin.