Curry met groene kool en garnalen

hoofdgerecht
4 personen
3
93
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst (zak 1 kg)
- 1 groene kool (ca. 600 g)
- 2 el (zonnebloem)olie
- 1 ui (in halve ringen)
- 2 el kerriepoeder
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 350 g tijgergarnalen ((zak 500 g, diepvries), ontdooid)
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in vieren, verwijder de dikke witte nerf en snijd de bladeren in dunne repen.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Voeg de knoflook en de garnalen toe en roerbak de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kool en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken, roer af en toe.
- Serveer de curry met de rijst.
Tip:
Voeg voor een fris smaakaccent wat (vers geperst) limoensap toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05