bewaar
Pittige curry met kip en groene groenten
Pittige curry met kip en groene groenten
bewaar

Pittige curry met kip en groene groenten

Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.

18 min. bereiden
redelijk pittig
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

4

uien

1 el

traditionele olijfolie

57 g

Conimex groene currypasta

400 g

kipdijfiletreepjes

400 ml

kokosmelk

400 g

verse doperwten

200 g

babyspinazie

Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.

2

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en kipdijfiletreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. zachtjes koken.

3

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over de kommen of diepe borden en schep de curry erop.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

variatietipLiever een iets minder pittige variant? Halveer dan de hoeveelheid currypasta.