bewaar
Sajoer van wortel, kool en varkensvlees
Sajoer van wortel, kool en varkensvlees
bewaar

Sajoer van wortel, kool en varkensvlees

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

gele rijst

450 g

hamlappen

2 el

olie

2

uien

1 bakje

boemboe

1 blik

kokosmelk

2

winterwortels

400 g

Chinese kool

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookwater op. Dep de hamlapstukjes droog met keukenpapier en schep in een schaal om met peper.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de hamlapstukjes in 5 min. goudbruin. Voeg de uien toe en roerbak nog 3 min. Voeg de boemboe, de kokosmelk, de wortels, de Chinese kool en 150 ml kookwater van de rijst toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de wok en stoof 10 min.

3

Serveer de sajoer met de rijst.

tip

algemeenLekker met kroepoek.