Indiase recepten
Indiase recepten

Indiase recepten

Eet jij alleen maar Indiase curry buiten de deur of als je afhaalt? Goed nieuws: Indiase gerechten zijn thuis ook heel makkelijk te maken. Kruidig, romig of juist ultiem pittig: zodra je de juiste specerijen in huis hebt, kun je met de Indiase keuken alle kanten op!

Indiase recepten

Butter chicken maken: zo doe je dat
Butter chicken maken: zo doe je dat

Butter chicken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 700 g kipdijfilet
  • 50 g Griekse yoghurt 10%
  • 40 g verse gember
  • 5 tenen knoflook
  • 3 el garam masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote uien
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 5 Nederlandse trostomaten
  • 50 g tomatenpuree
  • 125 ml verse slagroom
  • 100 ml water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kristalsuiker
  • 7½ g verse koriander
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  • grillpan
  1. Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.
  2. Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de uien 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min mee. Snijd ondertussen de tomaten grof, voeg samen met de tomatenpuree, 100 ml van de slagroom (per 4 personen) en het water toe. Kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur.
  3. Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Zet de pan met deksel terug op laag vuur.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal ondertussen de kip uit de koelkast en meng olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.
  5. Snijd ondertussen de koriander fijn. Besprenkel vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de koriander.

Vegacurry tandoori

Wat eten we vandaag? Probeer vanavond eens deze heerlijke en makkelijke curry met maar vijf ingrediënten! Boordevol verse groenten en helemaal vegetarisch met de geroerbakte vleesvervanger.
00:23