Indiase recepten

De Indiase keuken is een explosie van geuren, kleuren en smaken. Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in de gerechten. Maak kennis met deze smaakvolle gerechten uit India en proef de kruidige soepen, spiesen en curry’s, met de recepten van Allerhande.

Indiase bloemkool (aloo gobi)
Indiase bloemkool (aloo gobi)

Indiase bloemkool (aloo gobi)

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl gemalen laos
  • 3 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 ml kraanwater
  • 15 g verse koriander
Zet producten op mijn lijst
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.
  2. Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.
  3. Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.