De Indiase keuken is een explosie van geuren, kleuren en smaken. Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in de gerechten. Maak kennis met deze smaakvolle gerechten uit India en proef de kruidige soepen, spiesen en curry’s, met de recepten van Allerhande.

Kip of vega
India is een land van veel religies, maar vooral het hindoeïsme en de islam hebben veel invloed op de cultuur, het dagelijks leven én de keuken. Omdat hindoes geen rundvlees eten – vaak zelfs helemaal geen vlees – en islamieten geen varkensvlees, maak je Indiase gerechten meestal met kip. Of vegetarisch.

Milde curry’s
In India zijn ze gek op curry’s met verse kruiden, al dan niet gemalen. Zo’n gemalen kruidenmengsel noem je garam massala. In tegenstelling tot andere, vaak erg pittige Aziatische curry’s, zijn de Indiase meestal mild of lichtzoet van smaak. Probeer eens de Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen. Mild, romig en lichtzoet.

Chai thee
Naast de smaakvolle curry’s komt er nog veel meer lekkers uit deze Indiase keuken. Zoals  kipspiesen en romige bruinebonensoep met  koriander. Probeer ook eens de Allerhande-variant op de befaamde Chai thee: Chai latte, thee met specerijen en melk.

Lees meer

Indiase recepten (270)

sorteer op
recept Ge­hakt­cur­ry met naan­brood

Ge­hakt­cur­ry met naan­brood

25 min.
(143)
recept In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

35 min.
(45)
recept Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1 u. 10 min.
(13)
recept Ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

Ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

15 min.
(82)
recept In­di­a­se sa­mo­sa

In­di­a­se sa­mo­sa

40 min.
(124)
recept Groen­te­cur­ry met naan­brood

Groen­te­cur­ry met naan­brood

20 min.
(46)
recept In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

15 min.
(44)
recept In­di­a­se kip­spies met spi­cy pi­la­vrijst

In­di­a­se kip­spies met spi­cy pi­la­vrijst

2 u. 45 min.
(48)
recept Cur­ry met adu­ki­bo­nen en zoe­te aard­ap­pel

Cur­ry met adu­ki­bo­nen en zoe­te aard­ap­pel

8 u. 50 min.
(91)
recept In­di­a­se bir­y­a­ni

In­di­a­se bir­y­a­ni

45 min.
(128)
recept Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

15 min.
(31)
recept Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

15 min.
(61)
recept 2 x Rai­ta (yog­hurt­dip)

2 x Rai­ta (yog­hurt­dip)

15 min.
(15)
recept In­di­a­se cur­ry-ko­kos­soep

In­di­a­se cur­ry-ko­kos­soep

50 min.
(171)
recept In­di­a­se cur­ry met kip, aard­ap­pel en au­ber­gi­ne

In­di­a­se cur­ry met kip, aard­ap­pel en au­ber­gi­ne

50 min.
(119)
recept Schel­vis in kor­ma met ge­le rijst

Schel­vis in kor­ma met ge­le rijst

15 min.
(37)
recept Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

30 min.
(43)
recept In­di­a­se wor­tel­soep met ko­ri­an­der en kaas

In­di­a­se wor­tel­soep met ko­ri­an­der en kaas

15 min.
(59)
recept Pom­poen­soep met mang­ochut­ney

Pom­poen­soep met mang­ochut­ney

30 min.
(222)
recept Kip in cur­ry-ko­kos­saus

Kip in cur­ry-ko­kos­saus

25 min.
(398)
recept In­di­a­se groen­te­cur­ry

In­di­a­se groen­te­cur­ry

25 min.
(351)
recept In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

25 min.
(137)
recept Pit­ti­ge lams­bout met rai­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

Pit­ti­ge lams­bout met rai­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

2 u. 50 min.
(8)
recept Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

30 min.
(61)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.