Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
Brownies
Het is een van de populairste zoetigheden: de brownie. Logisch ook, want die smeuïge binnenkant die altijd op je vingers blijft plakken is verslavend lekker. Gevuld met noten of stukjes chocolade, je kunt er alle kanten mee op!
Brownies maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal porties
1 eetlepel tarwebloem | |
150 gram pure chocolade | |
150 gram ongezouten roomboter | |
125 gram kristalsuiker | |
125 gram lichtbruine basterdsuiker | |
1 zakje vanillesuiker | |
150 gram zelfrijzend bakmeel | |
0.5 theelepel zout | |
4 middelgrote eieren |
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Koffiebrownies met espressoroom
Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!
GEBAK - 16 STUKS - 20 MIN. + 45 MIN. OVENTIJD
INGREDIËNTEN
130 ml Perla Superiore espressokoffie
100 g extra pure chocolade 70%
225 g boter
2 eieren
300 g rietsuiker
1 mespunt zout
80 g mokkaboontjes (zakje Delicata, 125 g)
125 g bloem
2 zakjes vanillesuiker
2...
00:38