Brownies
Brownies

Brownies

Het is een van de populairste zoetigheden: de brownie. Logisch ook, want die smeuïge binnenkant die altijd op je vingers blijft plakken is verslavend lekker. Gevuld met noten of stukjes chocolade, je kunt er alle kanten mee op!

Brownies maken: zo doe je dat
Brownies maken: zo doe je dat

Brownies maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 16 porties
  • 1 el tarwebloem
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 150 g pure chocolade
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 4 middelgrote eieren
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30)
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
  4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.

Koffiebrownies met espressoroom

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!GEBAK - 16 STUKS - 20 MIN. + 45 MIN. OVENTIJDINGREDIËNTEN130 ml Perla Superiore espressokoffie100 g extra pure chocolade 70%225 g boter2 eieren300 g rietsuiker1 mespunt zout80 g mokkaboontjes (zakje Delicata, 125 g)125 g bloem2 zakjes vanillesuiker200 g crème fraîchelage bakvorm (20 x 20 cm)bakpapierkeukenmachine of handmixerZet de koffie en hak de chocoladeVerwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain Marie), zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.Maak het eimengsel met suikerKlop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en 60 g mokkaboontjes door het eimengsel. Houd de rest van de mokkaboontjes achter voor de garnering. Spatel er het zout en de bloem door. Doe het mengsel in de bakvormBekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak de espressoroomMaak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche.Serveer de browniesLaat de brownie helemaal afkoelen en snijd in 16 stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met een mokkaboontje.TIP: Perla Superiore espressokoffie is ook verkrijgbaar in bonen in plaats van capsules.
00:38