Brownies

Deze brownierecepten laten je watertanden. Zelfgemaakt zijn ze het allerlekkerst, ga nu aan de slag!

Pindakaasbrownies
Pindakaasbrownies

Pindakaasbrownies

Ingrediënten

voor 24 personen
  • 100 g extra pure chocolade 70%
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 125 g patenttarwebloem
  • 3 el cacaopoeder
  • 150 g AH 100% pindakaas naturel
  • 3 el gezouten pinda's
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  • Lage bakvorm (20x30cm)
  • satéprikker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter en melk in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een glad mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen in 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een mixer (of in de keukenmachine). Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem en cacao erdoor.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met de satéprikker in strepen door het beslag. Hak de pinda’s grof en verdeel erover. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken.