bewaar
Vegan brownies
Vegan brownies
bewaar

Vegan brownies

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?

30 min. bereiden
40 min. oventijd
50waarderingen

Ingrediënten

16 porties

5 el

kraanwater

2 el

gebroken lijnzaad

500 g

koelverse gekookte bietjes

100 g

pure chocolade 72%

75 ml

traditionele olijfolie

120 ml

ahornsiroop

100 g

speltbloem

2 tl

bakpoeder

3 el

cacaopoeder

2 tl

vanillearoma

250 g

AH plantaardige yoghurt soja ongezoet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • brownievorm (28 x 18 cm)

  • sateprikker

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het water met het lijnzaad en laat 5 min. staan. Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er 100 ml ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.

2

Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

3

Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Meng de rest van de ahornsiroop door de plantaardige yoghurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor. Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.

variatietipSpeltbloem is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook tarwebloem gebruiken.

Bieten-chocoladebrownies

Instructievideo - 00:52 min.