Brow­nietaart met war­me ker­sen en mas­car­po­ne

De kers op de taart.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(27) waardeer
nagerecht De kers op de taart. 4 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (ø 20 cm )

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bodem en rand van de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten.
  3. Doe ondertussen het vanillemerg en de eieren in een grote kom en klop met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg al mixend de basterdsuiker toe door deze aan de rand van de kom erbij te voegen. Mix 3 min. tot het mengsel stijver wordt. Meng 4 el mascarpone erdoor.
  4. Roer de gesmolten chocolade, bloem en een snufje zout door het eiermengsel. Schenk dit beslag in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
  5. Neem de taart uit de oven, zet op een rooster en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart in 45 min. helemaal afkoelen.
  6. Meng voor serveren de maizena met 1 el water. Doe de kersen met siroop in een pan en meng de maizena erdoor. Verwarm op laag vuur en laat in 5 min. binden.
  7. Verdeel de rest van de mascarpone over de taart en schep er een paar eetlepels kersensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2016

Brownietaart met warme kersen en mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nietaart met war­me ker­sen en mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C

2
2

Vet de bodem en rand van de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

3
3
  • 1 vanillestokje
  • 125 g ongezouten boter

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Smelt de boter in een steelpan.

4
4
  • 200 g extra pure chocolade 85%

Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten.

5
5
  • 3 middelgrote eieren

Doe ondertussen het vanillemerg en de eieren in een grote kom en klop met de mixer in 5 min. licht en luchtig.

6
6
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 60 g mascarpone

Voeg al mixend de basterdsuiker toe door deze aan de rand van de kom erbij te voegen. Mix 3 min. tot het mengsel stijver wordt. Meng de mascarpone erdoor.

7
7
  • 2 el tarwebloem

Roer de gesmolten chocolade, bloem en een snufje zout door het eiermengsel. Schenk dit beslag in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem de taart uit de oven, zet op een rooster en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart in 45 min. helemaal afkoelen.

9
9
  • 1½ el maizena
  • 1 el water
  • 350 g kersen zonder pit op siroop

Meng voor serveren de maizena met het water. Doe de kersen met siroop in een pan en meng de maizena erdoor. Verwarm op laag vuur en laat in 5 min. binden.

10
10
  • 190 g mascarpone

Verdeel de rest van de mascarpone over de taart en schep er een paar eetlepels kersensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.