Ingrediënten
4 personen
1 beker
slagroom
1 pot
kersen zonder pit op siroop
½
chocoladecake
2 el
kirsch
150 g
poedersuiker
50 g
pure chocolade
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:36 min.
Chocolade petitfours met kersen

nagerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.
algemeen:Als het glazuur niet glad genoeg wordt, kunt u voorzichtig een paar druppels extra kirsch toevoegen. Het geheel moet wel dik blijven!
algemeen:Liever geen alcohol? Vervang de kirsch dan door de kersensiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 beker slagroom
1 pot kersen zonder pit op siroop
½ chocoladecake
2 el kirsch
150 g poedersuiker
50 g pure chocolade