Kersen-ricottamousse

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 blaadjes gelatine
- 40 g kersen in pot (+ 4 kersen voor het garneren)
- 200 ml verse slagroom
- 40 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker (zakje)
- 200 g ricotta (kaas)
- 60 g pure chocolade
- 4 plakken chocoladecake (ca. 1 cm dik)
Keukenspullen
- uitsteekvormpje (Ø 8 cm)
Advertentie
Bereiden
- Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Laat de kersen uitlekken en bewaar de siroop. Snijd de kersen in stukjes en klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de vanillesuiker en stukjes kers door de ricotta. Verhit 50 ml kersensiroop.
- Knijp de gelatine goed uit en laat in de hete siroop oplossen. Schep de gelatine door de ricotta. Hak de chocolade grof en meng door het ricottamengsel en schep ook de slagroom erdoor.
- Steek met een uitsteekring of glaasje 4 rondjes uit de plakjes cake. Bekleed de ringen met vershoudfolie en zet op 4 bordjes. Leg de rondjes cake in de ringen. Verdeel het ricottamengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de mousse in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Verwijder de ringen en haal het folie van de mousse. Garneer met kersen.
bereidingstip:
Voor het uitsteken kun je ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.
variatietip:
Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 50 ml amarenasiroop in plaats van kersen op siroop. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 ½ el marasquin (slijter).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kersen-ricottamousse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kersen-ricottamousse
- 3 blaadjes gelatine
- 40 g kersen in pot
Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Laat de kersen uitlekken en bewaar de siroop.
- 200 ml verse slagroom
- 40 g kristalsuiker
Snijd de kersen in stukjes en klop de slagroom stijf met de suiker.
- 8 g vanillesuiker
- 200 g ricotta
Roer de vanillesuiker en stukjes kers door de ricotta. Verhit 50 ml kersensiroop.
Knijp de gelatine goed uit en laat in de hete siroop oplossen. Schep de gelatine door de ricotta.
- 60 g pure chocolade
Hak de chocolade grof en meng door het ricottamengsel en schep ook de slagroom erdoor.
Steek met een uitsteekring of glaasje 4 rondjes uit de plakjes cake. Bekleed de ringen met vershoudfolie en zet op 4 bordjes.
- 4 plakken chocoladecake
Leg de rondjes cake in de ringen. Verdeel het ricottamengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de mousse in de koelkast in ca. 1 uur opstijven.
Verwijder de ringen en haal het folie van de mousse. Garneer met kersen.
bereidingstip:
Voor het uitsteken kun je ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.
variatietip:
Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 50 ml amarenasiroop in plaats van kersen op siroop. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 ½ el marasquin (slijter).