bewaar
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
bewaar

Eendenhaasjes met kersen-biersaus

De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kersen zonder pit op siroop

1

sjalot

100 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

3 takjes

verse tijm

250 ml

kriekbier

3 el

ahornsiroop

12

eendenhaasjes

Dit heb je nodig

  • bolzeef

De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend.

Aan de slag

1

Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.

2

Voeg 50 g boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin. Serveer met de saus.

bereidingstipJe kunt stap 1 tot twee dagen van tevoren voorbereiden. Maak de saus af (stap 2) terwijl je op het laatst de eendenhaasjes bakt

combinatietipLekker voor erbij: tricolore vlechtbrood.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.