Recepten met raapstelen

Raapstelen = lente. De lichtpittige blaadjes hebben iets weg van jonge spinazie en rucola. Gebruik ‘m voor extra smaak aan je soep, salade, risotto of stamppot.

Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen
Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen

Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 3 el arachideolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 300 g raapstelen
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het brood en de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Doe 2 el olie in een kommetje, pers de knoflook erboven en roer door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie. Bak de crostini’s in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve vrucht uit. Rasp de kaas en snijd de raapstelen grof.
  4. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 min. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten, kaas en het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel het raapstelenmengsel over de crostini’s en serveer.