bewaar
Couscoussalade met raapstelen
Couscoussalade met raapstelen
bewaar

Couscoussalade met raapstelen

Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!

20 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

handsinaasappel

1 el

ras el hanout specerijenmelange

300 g

volkoren speltcouscous

3 el

extra vierge olijfolie

100 g

Taggia olijven

500 g

romaatjes

200 g

radijs

2 bosjes

raapstelen

1

limoen

200 g

cottagecheese

Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.

2

Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper.

3

Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.

tip

variatietipIn plaats van raapstelen kun je ook 85 g rucola gebruiken. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente. Mocht het mooie weer wat later komen, dan liggen de raapstelen wat later in de winkel.

Couscoussalade met raapstelen

Instructievideo - 02:31 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.