bewaar
Couscous met groenten
Couscous met groenten
bewaar

Couscous met groenten

Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken.

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

water

300 g

volkoren speltcouscous

50 g

blanke rozijnen

3 el

milde olijfolie

3

bosuitjes

2 tenen

knoflook

200 g

sperziebonen

200 g

snoeptomatenmix

400 g

koelverse broccoli, wortel, bloemkool

15 g

verse platte peterselie

1 el

ras el hanout

Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken.

Aan de slag

1

Kook 400 ml water (per 4 personen) in de waterkoker. Doe de couscous, rozijnen, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout in een pan met deksel. Voeg het hete water toe.* Roer alles goed door. Zit alles erin? Dan kan de deksel op de pan en de couscous garen.

2

Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook fijn.* Was en dop de sperziebonen en halveer de tomaatjes. Halveer eventuele grote broccoli- en bloemkoolroosjes. Snijd de peterselie fijn. Doe alles in aparte bakjes.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui 2 minuten. Voeg de sperziebonen, broccoli, wortel en bloemkool toe en bak 4 minuten onder regelmatig omscheppen.* Doe de ras el hanout en de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de rest van het water en de tomaten toe. Stoof nog 5 minuten tot beetgaar.

4

Roer de couscous door met een vork, voeg toe aan de pan en meng goed. Let op, de pan kan best zwaar zijn nu.*

tip

bereidingstip* Hierbij moet je misschien een volwassene vragen te helpen.