bewaar
Raapstelensoep met ei
Raapstelensoep met ei
bewaar

Raapstelensoep met ei

Raapstelen: áls ze er zijn, dan maak je er allerlei lekkers mee; deze soep bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

3

bosuien

200 g

kruimige aardappelen

25 g

ongezouten roomboter

2

tuinkruidenbouillontabletten

1 liter

water

300 g

raapstelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Raapstelen: áls ze er zijn, dan maak je er allerlei lekkers mee; deze soep bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.

3

Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.

4

Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.

tip

algemeenDe verkrijgbaarheid van raapstelen is sterk afhankelijk van weersinvloeden.

combinatietip Lekker met toast met boter.