Raap­ste­len­soep met ei

Een ei hoort erbij. Zeker in deze soep van frisse, lichtpittige raapstelen.

(60) waardeer
hollands voorgerecht Een ei hoort erbij. Zeker in deze soep van frisse, lichtpittige raapstelen. 4 personen
3 60

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 6-7 min. net hard. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit in een (soep)pan de boter. Bak de bosuitjes en aardappelblokjes 2 min. zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 min koken. Houd en paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
  3. Kook de gesneden raapstelen 3-4 min. in de soep mee. Pel de eieren en snijd in plakjes. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de soep in diepe borden en garneer met plakjes ei en de raapstelen. Lekker met toast en boter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Raapstelensoep met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­soep met ei

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 bosuien
  • 2 kruimige aardappelen

Kook de eieren in 6-7 min. net hard. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 liter tuinkruidenbouillon van tablet
  • 300 g raapstelen

Verhit in een (soep)pan de boter. Bak de bosuitjes en aardappelblokjes 2 min. zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 min koken. Houd en paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.

3
3

Kook de gesneden raapstelen 3-4 min. in de soep mee. Pel de eieren en snijd in plakjes. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Schep de soep in diepe borden en garneer met plakjes ei en de raapstelen. Lekker met toast en boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.