Raapstelensoep met ei
Raapstelen: áls ze er zijn, dan maak je er allerlei lekkers mee; deze soep bijvoorbeeld.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote eieren
- 3 bosuien
- 200 g kruimige aardappelen
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- 1 liter water
- 300 g raapstelen
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
- Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
- Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
- Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.
combinatietip:
Lekker met toast met boter.
Tip:
De verkrijgbaarheid van raapstelen is sterk afhankelijk van weersinvloeden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 1 g -
vet 8 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 520 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Raapstelensoep met ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Raapstelensoep met ei
- 2 middelgrote eieren
- 3 bosuien
- 200 g kruimige aardappelen
Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur.
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- 1 liter water
Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.
- 300 g raapstelen
Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee.
Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.
combinatietip:
Lekker met toast met boter.