La­sag­ne­pak­ket­jes met raap­ste­len

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en grof snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. In ruime pan water aan de kook brengen en lasagnevellen in 8 à 10 minuten beetgaar koken, met spatel voorkomen dat vellen aan elkaar gaan plakken. Intussen in pan boter verhitten. Preiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken. Intussen raapstelen met weinig water ca. 3 minuten koken.
  2. Witte wijnsaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vier borden voorverwarmen. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Raapstelen in gedeelten door prei scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lasagnevellen in vergiet laten uitlekken en op warme borden leggen. Raapstelenmengsel aan één kant van vellen scheppen en andere helft van lasagnevel erover vouwen. Garnalen door saus roeren en saus over lasagnepakketjes schenken. Garneren met blaadjes basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagnepakketjes met raapstelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne­pak­ket­jes met raap­ste­len

1
1
  • 400 g raapstelen
  • 1 prei

Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en grof snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden.

2
2
  • 4 lasagnevellen

In ruime pan water aan de kook brengen en lasagnevellen in 8 à 10 minuten beetgaar koken, met spatel voorkomen dat vellen aan elkaar gaan plakken.

3
3
  • 1 el boter

Intussen in pan boter verhitten. Preiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken. Intussen raapstelen met weinig water ca. 3 minuten koken.

4
4
  • 200 g witte wijnsaus

Witte wijnsaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vier borden voorverwarmen. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen.

5
5

Raapstelen in gedeelten door prei scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lasagnevellen in vergiet laten uitlekken en op warme borden leggen.

6
6

Raapstelenmengsel aan één kant van vellen scheppen en andere helft van lasagnevel erover vouwen.

7
7
  • 100 g AH grote garnalen
  • 8 blaadjes basilicum

Garnalen door saus roeren en saus over lasagnepakketjes schenken. Garneren met blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.