bewaar
Ovenschotel met pasta, groenten en rauwe ham
Ovenschotel met pasta, groenten en rauwe ham
bewaar

Ovenschotel met pasta, groenten en rauwe ham

Makkelijk pastagerecht uit de oven? Je hebt het gevonden.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Grand'Italia mini penne pasta

2

puntpaprika's

1 el

milde olijfolie

400 g

gesneden prei

690 g

Grand’Italia Sugocasa Piccante in fles

15 g

verse basilicum

100 g

coburgerham

75 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • wok

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Makkelijk pastagerecht uit de oven? Je hebt het gevonden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en prei 2 min. Voeg de pastasaus toe aan de groenten en verwarm 1 min.

3

Snijd het basilicum fijn en meng samen met de pasta door de groentesaus. Schep alles in de ovenschaal. Snijd de ham in reepjes en verdeel erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 20 min. in de oven.