Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens in 20 minuten klaar.

(3) waardeer
hoofdgerecht Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens in 20 minuten klaar. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 05-06

Spelt penne met venkel, tomaat en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

1
1
  • 300 g Grand’Italia volkoren spelt penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaten

Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 690 g Grand’Italia Sugocasa Piccante in fles

Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g zalmfilet

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur.

7
7

Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee.

9
9
  • 7½ g verse basilicum

Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.