bewaar
Penne met tomatensaus en tartaarballetjes
Penne met tomatensaus en tartaarballetjes
bewaar

Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

30 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2

uien

1 stengel

bleekselderij

200 g

winterpeen

300 g

tartaar

2 el

traditionele olijfolie

690 g

Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles

250 g

volkorenpenne

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de winterpeen in blokjes.

2

Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

3

Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5

Giet de pasta af en verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de tartaarballetjes er apart bij.

combinatietipLekker met een salade van veldsla en gele paprika.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig