bewaar
Gestoofde kabeljauw in tomatensaus
Gestoofde kabeljauw in tomatensaus
bewaar

Gestoofde kabeljauw in tomatensaus

De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

2

tenen knoflook

1 tl

gedroogde oregano

690 g

Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles

2 el

balsamicoazijn

700 g

verse groene asperges

4

verse kabeljauwfilets

90 g

Taggia olijven

300 g

volkorenspaghetti

1

citroen

De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de oregano, de tomatensaus, balsamicoazijn, peper en zout toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en meng door de tomatensaus. Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, snijd grof en verdeel over de vis. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

3

Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de kabeljauw, asperges en tomatensaus erover en leg er een plakje citroen op.

Gestoofde kabeljauw in tomatensaus

De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig