Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

Kleurrijk hè, dit Italiaanse groentegerecht!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kleurrijk hè, dit Italiaanse groentegerecht! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in dunne partjes en halveer de grote bloemkool- en broccoliroosjes. Doe de ui, bloemkool- en broccoliroosjes en kappertjes in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tomatensaus in een steelpan.
  3. Giet de gnocchi af en schep door de saus. Verdeel samen met de geroosterde groenten over de borden. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes, strooi samen met de kaas over het gerecht en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 110 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 19 2019 , Receptkaart 2019 week 03-04

Gnocchi in tomatensaus met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 400 g bloemkool- en broccoliroosjes

Snijd de uien in dunne partjes en halveer de grote bloemkool- en broccoliroosjes.

3
3
  • 2 el kappertjes in pot

Doe de ui, bloemkool- en broccoliroosjes en kappertjes in de ovenschaal.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 1 kg Grand’Italia gnocchi

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 690 g Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles

Verwarm de tomatensaus in een steelpan.

8
8

Giet de gnocchi af en schep door de saus.

9
9

Verdeel samen met de geroosterde groenten over de borden.

10
10
  • 15 g verse basilicum
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes, strooi samen met de kaas over het gerecht en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.