Ri­sot­to met raap­ste­len en ru­co­la

(56) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof. Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.
  2. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe. Rasp ondertussen de kaas. Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met raapstelen en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met raap­ste­len en ru­co­la

1
1
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g raapstelen
  • 30 g rucola

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof.

2
2
  • 2 el ongezouten roomboter

Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee.

3
3

Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.

4
4
  • 350 ml kippenbouillon
  • 150 risottorijst

Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe

5
5
  • 40 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de kaas.

6
6
  • ½ tl versgemalen zwarte peper

Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.