Risotto met raapstelen en rucola

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 200 g raapstelen
- 30 g rucola
- 2 el ongezouten roomboter
- 350 ml kippenbouillon
- 150 risottorijst
- 40 g Parmezaanse kaas
- ½ tl versgemalen zwarte peper
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof. Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.
- Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe. Rasp ondertussen de kaas. Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Risotto met raapstelen en rucola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met raapstelen en rucola
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 200 g raapstelen
- 30 g rucola
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof.
- 2 el ongezouten roomboter
Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee.
Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.
- 350 ml kippenbouillon
- 150 risottorijst
Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe
- 40 g Parmezaanse kaas
Rasp ondertussen de kaas.
- ½ tl versgemalen zwarte peper
Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.