bewaar
Raapstelenstamppot met beefburger
Raapstelenstamppot met beefburger
bewaar

Raapstelenstamppot met beefburger

Maak met deze echte voorjaarsgroente een lekkere voorjaarsstamppot!

17 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

½ el

arachideolie

4

beefburgers

400 g

koelverse pompoenstukjes

1 blik

halve peren op siroop

4 bosjes

raapstelen

900 g

aardappelpuree met boter

Maak met deze echte voorjaarsgroente een lekkere voorjaarsstamppot!

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15 min. bruin en gaar. Bak de laatste 5 min. de ui mee. Halveer ondertussen de grotere stukken pompoen. Kook de pompoen in een ruime pan water met zout in 8 min. gaar. Giet af.

2

Laat ondertussen de peren uitlekken en halveer ze. Snijd de raapstelen grof. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep met de pompoen, peer, raapsteel, ui en jus van de beefburgers door elkaar. Serveer de raapstelenstamppot met de beefburgers.