bewaar
Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes
Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes
bewaar

Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes

20 min. bereiden
1 uur wachten
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 gr

boter

1

sinaasappel

1 theelepel

kardemom

1 pot

halve peren op siroop

2 x 2 stuks

entrecotes

½ eetlepel

balsamicoazijn

2 eetlepels

olijfolie

1 handjevol

basilicumblaadjes

Dit heb je nodig

  • kleine glaasjes

  • grillpan

Aan de slag

1

Doe de boter in een kom en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Meng de sinaasappelrasp met de kardemom en zout en peper naar smaak door de boter. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de boter in de glaasjes, of laat de boter een beetje smelten en schep hem in de glaasjes. Zet de glaasjes minstens een uur in de koelkast. Laat de peertjes in een vergiet uitlekken.

2

Wrijf de entrecotes in met azijn, olijfolie en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Laat de grillpan op hoog vuur gloeiend heet worden. Bak de entrecotes in 2-4 minuten bruin (van binnen mogen ze rood zijn). Laat de entrecotes even rusten op een warm bord (onder aluminiumfolie). Bak de partjes peer heel even om en om in de grillpan. Leg de entrecotes op warme borden, leg de peertjes erop en garneer met basilicum en evt. wat extra sinaasappelschil. Zet de glaasjes met kardemomboter op tafel, zodat iedereen zelf steeds een klontje boter op zijn vlees kan laten smelten.