bewaar
Ratatouille met entrecote
Ratatouille met entrecote
bewaar

Ratatouille met entrecote

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

3 takjes

verse rozemarijn

4 el

olijfolie

4

entrecotes

4

rode uien

2 gele

paprika's

2

courgettes

5

trostomaten

2 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de entrecotes hierin.

2

Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de rode ui, de rest van de knoflook en paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, tomaat en de naaldjes van 1 takje rozemarijn bij. Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 min. op laag vuur doorkoken.

3

Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade en wrijf de naaldjes en knoflook eraf met keukenpapier. Gril het vlees 4 min. Keer na 2 min. (vanbinnen mag het vlees rood zijn). Breng de ratatouille op smaak met de azijn en peper en zout. Lekker met brood of aardappelpuree (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

tip

algemeenU kunt de rest van de rozemarijn aan een touwtje laten drogen en 2 maanden bewaren om in een volgende ratatouille of stoofschotel te gebruiken.