Gemarineerde entrecote met pittige paprikasaus
Het allerbeste grillgerecht voor een zwoele zomeravond.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g takjes rozemarijn
- 3 tenen knoflook
- 150 ml rode wijn
- 4 premium entrecotes
- 25 g amandelschaafsel
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- ½ rode peper
- 3 takjes peterselie
- 3 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en snijd de knoflook in plakjes. Meng in een kom de wijn, rozemarijn en de helft van de knoflook en leg hierin de entrecotes. Marineer minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Keer het vlees af en toe en laat het voor je gaat roosteren op kamertemperatuur komen.
- Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de paprika's uitlekken, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peterselie fijn. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het amandelschaafsel, de paprika, rode peper, peterselie, olie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout en dek af tot gebruik.
- Steek de barbecue aan. Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.Gril de entrecotes op het vuur in 2-3 min. per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi het vlees met peper en zout en serveer met de (koude) paprikasaus.

Barbecue aansteken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gemarineerde entrecote met pittige paprikasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gemarineerde entrecote met pittige paprikasaus
- 15 g takjes rozemarijn
- 3 tenen knoflook
Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en snijd de knoflook in plakjes.
- 150 ml rode wijn
- 4 premium entrecotes
Meng in een kom de wijn, rozemarijn en de helft van de knoflook en leg hierin de entrecotes. Marineer minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Keer het vlees af en toe en laat het voor je gaat roosteren op kamertemperatuur komen.
- 25 g amandelschaafsel
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- ½ rode peper
- 3 takjes peterselie
Laat de paprika's uitlekken, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peterselie fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Pureer in met de staafmixer of in de keukenmachine het amandelschaafsel, de paprika, rode peper, peterselie, olie en de rest van de knoflook.
Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout en dek af tot gebruik.
Steek de barbecue aan.
Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk het vlees dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.
Gril de entrecotes op het vuur in 2-3 min. per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
Bestrooi het vlees met peper en zout en serveer met de (koude) paprikasaus.