bewaar
Entrecote met paprikasaus
Entrecote met paprikasaus
bewaar

Entrecote met paprikasaus

25 min. bereiden
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 ml

rode wijn

3 tenen

knoflook

2 eetlepels

verse tijm

4

entrecotes

1 pot

geroosterde paprika

2 eetlepels

olijfolie

olie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng in een kom de rode wijn met de helft van de knoflook en de tijm. Laat het vlees hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai het tussentijds een keer om. Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de paprika's met de olijfolie en de rest van de knoflook en tijm. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2

Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog. Bestrijk de entrecotes dun met olie. Gril het vlees op een ingevet rooster boven heet vuur in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi met zout en peper en serveer met de paprikasaus.