En­tre­co­te met cho­ri­zosal­sa

(22) waardeer
argentijns hoofdgerecht 2 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaten wassen en halveren. Zaadjes verwijderen en tomaten in kleine stukjes snijden. In kom doen. Jalepeñopeperreepjes fijn snijden en aan tomaat toevoegen. Chorizo in smalle reepjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op laag vuur 2/3 deel van chorizo en 2/3 deel van ui in ca. 5 minuten zacht bakken. Met schuimspaan uit bakvet scheppen en aan tomaat toevoegen. (Bakvet bewaren.) Wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui ook toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen. Laten afkoelen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Rest van olie aan bewaarde bakvet toevoegen en verhitten. Entrecotes in ca. 6 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op twee (voorverwarmde) borden leggen en bestrooien met zout en peper. Chorizosalsa erover verdelen. Koriander erboven fijn knippen. Serveren met rijst en spinazie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.