bewaar
Entrecote met pepersaus en witlofsla
Entrecote met pepersaus en witlofsla
bewaar

Entrecote met pepersaus en witlofsla

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

2 personen

boter

aardappelpartjes

Provençaalse kruiden

entrecotes

zout en peper

witlof

appel

sladressing caesar

rode wijn

peperroomsaus

Aan de slag

In koekenpan of wok 25 g boter verhitten. Aardappelpartjes met Provencaalse kruiden bestrooien en afgedekt in 10 min. goudbruin en gaar bakken. Halverwege deksel van pan nemen. Aardappels af en toe omschudden. Met keukenpapier entrecotes droogdeppen, bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en entrecotes in 2-3 min. per kant vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Intussen witlof en appel in stukken snijden. Witlof en appel in kom omscheppen met sladressing. Door bakvet rode wijn en peperroomsaus roeren en even doorwarmen. Aardappels en entrecotes over twee borden verdelen, saus over vlees scheppen. Sla apart erbij serveren.