Entrecote met groene-olijvensaus

Advertentie
Ingrediënten
- 2 sjalotten (fijngesnipperd)
- 50 g boter
- 1 bakje verse groene tapenade (100 g)
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom
- versgemalen zwarte peper
- 4 entrecotes (op kamertemperatuur)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In steelpan sjalot in 1 el boter 2 min. zachtjes bakken. Olijventapenade toevoegen en 1 min. meebakken. Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren. Saus op laag vuur laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Entrecotes bestrooien met peper. In koekenpan rest van boter verhitten en entrecotes afhankelijk van gewenste gaarheid 2-4 min. per kant bakken, vlees regelmatig keren. Entrecotes op vier warme borden leggen. Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksels losmaken en jus door saus roeren. Saus over entrecotes scheppen. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 6 g
- vet 42 g