bewaar
Kalkoen fricassee
Kalkoen fricassee
bewaar

Kalkoen fricassee

25 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kalkoenfilet

50 g

boter

2

sjalotten

1 teen

knoflook

1 bakje

champignons

2 el

bloem

150 ml

droge witte wijn

1 flesje

kookroom

Aan de slag

1

Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

2

Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen fricassee

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig