bewaar
Kalkoen fricassee
Kalkoen fricassee
bewaar

Kalkoen fricassee

25 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kalkoenfilet

50 g

boter

2

sjalotten

1 teen

knoflook

1 bakje

champignons

2 el

bloem

150 ml

droge witte wijn

1 flesje

kookroom

Aan de slag

1

Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

2

Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.