bewaar
Pittige bonensoep
Pittige bonensoep
bewaar

Pittige bonensoep

35 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

2 stengels

bleekselderij

1

rode peper

2 blikjes

kidneybonen

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

chilipoeder

1 flesje

basis voor tomatensoep

1 zakje

verse koriander

2

tomaten

½ potje

jalopeñopeperreepjes (potje)

75 g

geraspte oude kaas

1 zakje

nacho chips naturel

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. Kidneybonen laten uitlekken.In pan olie verhitten en ui, knoflook en bleekselderij ca. 3 minuten bakken. Kidneybonen, rode peper, chilipoeder, basis voor soep en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.Intussen koriander boven kommetje fijn knippen. Tomaten wassen, in stukjes snijden en in kommetje doen. Jalapeñopeperreepjes, kaas en nacho chips in kommetjes doen. Soep in pan op tafel zetten en kommetjes met garnering apart erbij serveren.