bewaar
Bonensoep met ciabatta
Bonensoep met ciabatta
bewaar

Bonensoep met ciabatta

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

6 eetlepels

olijfolie

1 grote

ui

2 teentjes

knoflook

300 g

winterwortel

2 stengels

bleekselderij

1 eetlepel

tomatenpuree

½ eetlepel

gedroogde tijm

1 eetlepel

chilipoeder

4

tomaten

1 blik

witte bonen

1 liter

groentebouillon

1

ciabatta

Aan de slag

In soeppan 4 el olie verhitten en ui, knoflook, wortel en bleekselderij 3-4 min. zachtjes bakken. Tomatenpuree, tijm en 1/2 el chilipoeder 1 min. meebakken. Tomaten, inhoud van blik witte bonen en bouillon erdoor roeren. Aan de kook brengen en soep ca. 20 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Ovengrill voorverwarmen. Brood op bakplaat leggen en bestrijken met 2 el olie. Rest van chilipoeder en peper erover strooien. Brood ca. 10 cm onder hete grill schuiven en bovenkant in 2-3 min. knapperig laten worden. Brood in plakken snijden en bij soep serveren.