bewaar
Witte-bonensoep met pasta
Witte-bonensoep met pasta
bewaar

Witte-bonensoep met pasta

30 min. bereiden
13 uur 30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

200 g

gedroogde witte bonen

1

ui

3 eetlepels

olijfolie

1

wortel

¼

knolselderij

100 ml

droge witte wijn

2 eetlepels

balsamicoazijn

1 blik

tomatenblokjes

1½ liter

groentebouillon

150 g

pasta

2 eetlepels

peterselie

50 g

gemalen oude kaas

Aan de slag

1

Witte bonen minstens 12 uur in koud water laten weken. Hierna afgieten en afspoelen onder koud water. Bonen in 1 uur en 30 min. gaarkoken, in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken.

2

In (soep)pan ui 3 min. in olie fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen en 3 min. meebakken. Wijn, azijn en tomatenblokjes toevoegen. Geheel nog 5 min. zachtjes laten koken. Hete bouillon erbij schenken. Bonen en pasta door soep roeren en ca. 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta beetgaar is. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met peterselie en kaas. Lekker met knapperige ciabatta en groene-olijventapenade.