bewaar
Witte-bonensoep met basilicumtapenade
Witte-bonensoep met basilicumtapenade
bewaar

Witte-bonensoep met basilicumtapenade

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

8 eetlepels

olijfolie

2

groentebouillontabletten

2 potten

witte bonen

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

1 zakje

verse basilicum

½ potje

zwarte olijven zonder pit

4

tomaten

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Bouillontabletten, 800 ml water en 1 pot witte bonen toevoegen en aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Met staafmixer soep pureren. Soep weer op het vuur zetten. Groentemix en rest bonen toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. laten koken. Basilicumblaadjes van steeltjes trekken. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met olijven en rest van olie pureren. Met zout en peper op smaak brengen. Stokbrood in plakjes snijden en roosteren. Tomaten in dunne plakjes snijden. Stokbrood ruim besmeren met tapenade en met tomaat beleggen. Soep met zout en peper op smaak brengen en met belegd stokbrood serveren.