Pittige bonensoep

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 uien
- 1 courgette
- 2 el zonnebloemolie
- 140 g tomatenpuree (blikje)
- 400 ml Tikka Massalasaus (pot)
- 500 ml groentebouillon van tablet
- 300 g kipfilet
- 800 g bruine bonen in blik
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min.
- Schenk de saus en bouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken. Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.
bereidingstip:
Eten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).
bereidingstip:
Lekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 2.360 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Pittige bonensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige bonensoep
- 3 uien
- 1 courgette
Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes.
- 2 el zonnebloemolie
- 140 g tomatenpuree
- 400 ml Tikka Massalasaus
- 500 ml groentebouillon van tablet
Schenk de saus en de bouillon in de pan en breng tegen de kook aan.
- 300 g kipfilet
- 800 g bruine bonen in blik
Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken.
Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.
bereidingstip:
Eten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).
bereidingstip:
Lekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.