bewaar
Aardappelcurry met kip en bloemkool
Aardappelcurry met kip en bloemkool
bewaar

Aardappelcurry met kip en bloemkool

Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.

30 min. bereiden
licht pittig
367waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

3 el

zonnebloemolie

1

bloemkool

450 ml

Tikka Massalasaus

800 g

aardappelschijfjes

3 el

ongezouten pinda's

Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.

2

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan. Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken. Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt. Doe in de laatste 5 min. de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.

serveertipLekker met knoflook-koriander naanbrood.