bewaar
Kip tikka met ei
Kip tikka met ei
bewaar

Kip tikka met ei

Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!

15 min. bereiden
215waarderingen

Ingrediënten

4

scharreleieren

2 el

zonnebloemolie

800 g

verse spinazie

300 g

kipfilet à la minute

510 g

Tikka Masala roerbaksaus

600 g

1 minuut basmatirijst

50 g

ongezouten cashewnoten

15 g

verse koriander

Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.

2

Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden. Hak de cashewnoten en de koriander grof. Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.

tip

variatietipHoud je niet van koriander? Dan kun je ook peterselie gebruiken.

variatietipAndere smaak? Vervang de kipfilet eens door knoflookwokgarnalen.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.