Kip tikka met avocado en komkommer
Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.
630 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
500 g
1 el
1
125 ml
1
2 el
2
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 week 46-47 - 2002 week 46-47
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.
Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.
Kip tikka met avocado en komkommer
Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.
Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g basmatirijst
500 g kipfilet
1 el tandoori masala
1 komkommer
125 ml crème fraîche
1 avocado
2 el zonnebloemolie
2 tomaten




