bewaar
Kip tikka met avocado en komkommer
Kip tikka met avocado en komkommer
bewaar

Kip tikka met avocado en komkommer

Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.

25 min. bereiden
redelijk pittig
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

basmatirijst

500 g

kipfilet

1 el

tandoori masala

1

komkommer

125 ml

crème fraîche

1

avocado

2 el

zonnebloemolie

2

tomaten

Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.

2

Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.