bewaar
Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim
Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim
bewaar

Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

zonnebloemolie

1 duopak

aardappelschijfjes

2 teentjes

knoflook

375 g

kipfilet

3 sneetjes

witbrood

1 zakje

verse peterselie

1 grote

bloemkool

2 eetlepels

tapenade van zongedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Aan de slag

2 el olie verhitten in ruime koekenpan. Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en persen. Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook. Korstjes van boterhammen snijden. Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen. Peterselie fijnsnijden. In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken. Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken. Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper. Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen. Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop. Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven.