Ge­gril­de kip en bloem­kool met brood­kruim

(12) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

2 el olie verhitten in ruime koekenpan. Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en persen. Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook. Korstjes van boterhammen snijden. Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen. Peterselie fijnsnijden. In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken. Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken. Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper. Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen. Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop. Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 558 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.