bewaar
Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel
Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel
bewaar

Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

bloemkool

1 kleine

ui

1 kleine

sinaasappel

1 eetlepel

zonnebloemolie

1 blik

gepelde tomaten

1

vleesbouillontablet

1 zakje

verse peterselie

500 g

kabeljauwfilet

1 pak

aardappelschijfjes

Aan de slag

Bloemkool schoonmaken, in heel kleine roosjes verdelen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en sinaasappel uitpersen. In brede diepe pan olie verhitten en ui 1 min. bakken. Sinaasappelschil erdoor roeren. Tomaten met vocht, sinaasappelsap en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en tomaten met houten lepel fijndrukken. Bloemkool toevoegen. Op matig hoog vuur met deksel 3 min. koken. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Helft peterselie toevoegen aan pan. Visfilets (eventueel grote stukken halveren) in saus leggen. Op laag vuur met deksel in ca. 8 min. gaar laten worden. Ondertussen in droge koekenpan aardappelschijfjes bruinbakken. Visgerecht en aardappeltjes over vier borden verdelen. Rest peterselie over vis strooien.