Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

(65) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 65

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen en snipperen. Kalfslapjes in blokjes van ca. 3 cm snijden en bestrooien met peper. Onderkant en steeltjes van venkel verwijderen en venkel in 8 gelijke parten snijden. Sinaasappel uitpersen. In (stoof)pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut bakken. Vlees toevoegen en in ca. 4 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Venkel, sinaasappelsap, tomaten met sap, bouillontablet en 1 dl water toevoegen en vocht op matig vuur aan de kook brengen. Zodra vocht kookt, vuur lager draaien en saffraan toevoegen. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe doorscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Munt fijnhakken. Kalfstajine op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met geroosterde amandelen en munt. Serveren met couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.