bewaar
Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen
Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen
bewaar

Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

1 uur 10 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

1

ui

1 teentje

knoflook

800 g

kalfslapjes

peper

1

venkelknol

1

sinaasappel

2 eetlepels

olijfolie

1 blik

gepelde tomaten

1

vleesbouillontablet

1 envelopje

saffraan

1 zakje

garneeramandelen

4 takjes

munt

zout

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en snipperen. Kalfslapjes in blokjes van ca. 3 cm snijden en bestrooien met peper. Onderkant en steeltjes van venkel verwijderen en venkel in 8 gelijke parten snijden. Sinaasappel uitpersen. In (stoof)pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut bakken. Vlees toevoegen en in ca. 4 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Venkel, sinaasappelsap, tomaten met sap, bouillontablet en 1 dl water toevoegen en vocht op matig vuur aan de kook brengen. Zodra vocht kookt, vuur lager draaien en saffraan toevoegen. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe doorscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Munt fijnhakken. Kalfstajine op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met geroosterde amandelen en munt. Serveren met couscous.