bewaar
Bonensoep met gegrilde varkensfilet
Bonensoep met gegrilde varkensfilet
bewaar

Bonensoep met gegrilde varkensfilet

35 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1

ui

2 teentjes

knoflook

1

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

100 g

spitskool

1 liter

kippenbouillon

2

tomaten

1 pot

witte bonen

2

varkensfiletlapjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de gesneden winterpeen, bleekselderij en spitskool erdoor en bak deze groenten een minuut mee. Schenk de kippenbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 15 minuten doorkoken. Voeg na 10 minuten de tomaten en de witte bonen toe. Bestrijk het vlees heel dun met olie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak het vlees in 8-10 minuten in een (grill)pan gaar, keer het halverwege. Laat het vlees even rusten en snijd het daarna in repen. Breng de soep op smaak met (zout en) peper. Verdeel de soep over vier kommen of borden en leg in elke kom of bord enkele reepjes vlees.