bewaar
Gemengde gegrilde salade
Gemengde gegrilde salade
bewaar

Gemengde gegrilde salade

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

balsamicoazijn

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

verse Italiaanse kruiden

2

rode paprika's

2 kleine

courgettes

2 kleine

rode uien

12

kastanjechampignons

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Voor dressing in kommetje 3 el olijfolie, azijn, knoflook, kruiden en naar smaak zout en peper door elkaar kloppen. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.

2

Paprika en courgette met olie bestrijken, op goed ingevette grilltopper uitspreiden en grillen tot stukken gelijkmatig bruin zijn. Groenten keren en andere kant ook gelijkmatig bruin grillen. Groenten in schaal scheppen. Uien en champignons met olie bestrijken, op dezelfde wijze grillen en ook in schaal scheppen. Dressing over groenten schenken en alles goed door elkaar scheppen. Smaken minimaal 15 min. laten intrekken. Lekker bij mediterraan gekruide gerechten.

algemeenEr zijn tal van verrukkelijke variaties te verzinnen op deze salade. Wat dacht u van plakken aubergine in plaats van de champignons? Of een half bakje kerstomaatjes erbij?