bewaar
Gegrilde rode uien met marjoleindressing
Gegrilde rode uien met marjoleindressing
bewaar

Gegrilde rode uien met marjoleindressing

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 eetlepels

marjolein

1 teentje

knoflook

5 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

balsamicoazijn

500 g

rode uien

Dit heb je nodig

  • grillmand

  • barbecue

Aan de slag

1

In schaal marjolein, knoflook, olijfolie en balsamicoazijn en naar smaak zout en peper door elkaar kloppen. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.

2

Uien in goed ingevette grillmand of op goed ingevette grilltopper in ca. 15 min. gaar en goudbruin grillen. Uien regelmatig omscheppen. Uien door dressing in kom scheppen en smaken enkele min. laten intrekken. Lekker bij o.a. Italiaanse Quornburger (recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en kant-en-klare Tivallburgers.

tip

algemeenAlvast voor morgen: maak een dubbele hoeveelheid van deze verrukkelijke uien. Na een nachtje marineren zijn ze namelijk nog lekkerder.